volta_-_bouwbord_zonder_signing.jpg

Nieuwbouw Volta Echt

Medio juli 2023 tekenden Weerts Logistic Park XXXVIII en Cordeel Geelen de overeenkomst voor de realisatie van een nieuw bedrijfspand voor Volta Limburg. De door Cordeel Geelen te realiseren nieuwbouw bestaat uit de ruwbouw casco wind- en waterdicht werkzaamheden van een kantoor van ongeveer 2.000 m² B.V.O en een opslaghal van 4.000 m² B.V.O. inclusief de infrastructurele werkzaamheden.

Op 29 juni ging de bouw van Volta NXT van start. Het nieuwe bedrijfsgebouw fungeert als een centrale werkplek waar alle expertise onder één dak samenkomt. Met het samengaan van vier bedrijven (Volta Limburg, Volta Solar, Fraku en Willems Warmte- en Koudetechniek) vormt Volta NXT een krachtige entiteit waar inhoudelijke kennis en kunde en jarenlange ervaring worden gebundeld. Het nieuwe pand wordt het expertise- en kenniscentrum van Limburg op het gebied van duurzaamheid.

Het ontwerp voor de nieuwbouw is gemaakt door architectenbureau Dreessen-Willemse uit Heerlen. Weerts Group zal als ontwikkelaar van en investeerder in het nieuwbouwplan optreden. Het nieuwe pand van Volta NXT wordt medio 2024 geopend.

Andere nieuwsberichten