bayer_support_building_375.jpg

Geelen bouwt mondiaal hoofdkantoor Bayer

Hightech support building voor het mondiale hoofdkantoor van Bayer

In 2015 leverde Geelen Vastgoed en Bouw het hightech support building op, onderdeel van het mondiale hoofdkantoor van Bayer CropScience Vegetable Seeds in Nunhem. Ondanks de korte bouwtijd voldoet het gebouw van 1.500 m² aan zeer hoge eisen.
bayer_support_building_400.jpg
bayer_support_building_9843.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Hightech support building voor het mondiale hoofdkantoor van Bayer
Locatie
Nunhem
Opdrachtgever
Bayer CropScience Vegetable Seeds
Categorie
Kantoren
Oppervlakte
1500.00 m²
Architect
Quant Architectuur
Type contract
Design, construct, build
Uitvoeringsperiode
2015

Veel aandacht voor duurzaamheid

Slechts 18 kalenderweken bedroeg de bouwtijd van het hightech supportbuilding, dat beschikt over energiezuinige installaties en geavanceerde klimaatsystemen. In de nieuwbouw is sowieso veel aandacht besteed aan duurzaamheid, onder meer door het gebruik van klimaatplafonds, energiezuinige koel- en verwarmingstechniek en goede isolatie. Het kantoor biedt ruimte aan maximaal 90 werkplekken en 3 vergaderruimtes. 

Korte bouwtijd zonder budgetoverschrijding

Het ontwerp van de hand van Quant Architectuur is uitgewerkt in een design, build & construct-traject met zeer korte bouwtijd en zonder budgetoverschrijding. Het resultaat is een toekomstbestendig gebouw van hoge kwaliteit. Geelen kijkt terug op een geslaagd project waarin gezamenlijk belang, betrokkenheid en teamspirit hebben geleid tot een prestatie van formaat en een bijzonder tevreden opdrachtgever.