1-_peutz_-_ooghoogte.jpeg

Brandlaboratorium Peutz

Nieuwbouw Brandlaboratorium Peutz

Nieuwbouw laboratorium voor Brandveiligheid. Het lab richt zich op het bepalen van de brandveiligheidsprestaties van (bouw)producten.

Het bestaande laboratorium in Molenhoek is te klein om aan de toegenomen vraag naar gecertificeerde brandtesten te kunnen voldoen. Het nieuwe laboratorium wordt het eerste kwartaal van 2023 in gebruik genomen.

De vraag naar gecertificeerde brandtesten is de laatste jaren sterk toegenomen. Om hieraan te kunnen voldoen realiseert Peutz op bedrijvenpark Laarakker een volledig nieuw laboratorium. Daarbij wordt de nieuwbouw aangegrepen om technische installaties te moderniseren, de activiteiten uit te breiden en logistieke verbeteringen van de processen door te voeren. De locatie aan de A73 biedt bovendien een goede bereikbaarheid voor klanten en toeleveranciers uit binnen- en buitenland.

De faciliteit omvat:

  • een bedrijfshal met daarin beproevingsruimten, ruimten voor opbouw en conditionering van de proefstukken, techniekruimten, bergingen e.d.;
  • een kantoor en laboratoriumgebouw
  • vergaderruimte, laboratoriumruimten voor kleine schaal proeven, omkleedruimte, sanitaire unit, opslagruimten en techniekruimten.

 

1-_peutz_-_vogelvlucht.jpeg
1-_peutz_-_ooghoogte.jpeg

Projectkenmerken

Projectnaam
Nieuwbouw Brandlaboratorium Peutz
Locatie
Haps
Opdrachtgever
Monsterwijk B.V. te Haps
Categorie
Industrial Solutions, Utiliteitsbouw, Kantoren
Oppervlakte
2062.00 m²
Architect
Halma Architecten Malden
Type contract
Bouwteam
Uitvoeringsperiode
maart 2022 – september 2022

Geelen maakt sinds augustus 2021 onderdeel uit van het bouwteam. Het bouwteam is verantwoordelijk voor het uitwerken van de uitvoeringstekeningen, het in overleg met de opdrachtgever bedenken van oplossingen voor relevante ontwerpopgaven, het dimensioneren van de installaties en beton- en staalconstructies en de realisatie. Het gebouw is dusdanig geconstrueerd dat het mogelijk is in de toekomst een derde en vierde verdieping toe te voegen.

Gerelateerde projecten