geelen_linders_brunssum1.jpg

Jan Linders Brunssum

Verbouw Jan Linders Brunssum

Verbouw van de Jan Linders Supermarkt in Brunssum en het uitbreiden van het parkeerterrein “Doorvaartplein”.

De supermarkt is in het winkelcentrum verstopt. De architect van Jan Linders heeft een plan ontworpen om de entrees van de supermarkt dominanter te maken en de gevels van de supermarkt op te frissen. Zo is de entree aan het Doorvaartplein – die toegang verschaft voor de Jan Linders Supermarkt en de dagwinkels – verplaatst. Ook is aan beiden zijdes van de passage – zowel aan het Doorvaartplein als aan de Kerkstraat – een entreeportaal gerealiseerd met groot logo lichtbak boven de entreedeuren. 

Doel van de gevelaanpassingen is ook het verbeteren van de lossituatie. Na de verbouwing kan de vrachtwagen voor de expeditie deur van de supermarkt laden en lossen. De vrachtwagen stond in de oude situatie op de rijbaan van het parkeerterrein tijdens het lossen. Om verkeersproblemen te voorkomen moest in het verleden om 6.00 uur worden gelost, gedurende de rest van de dag waren geen vrachten meer mogelijk i.v.m. de drukte op het parkeerterrein. Door de bouwkundige en infrastructurele aanpassingen kan weer op reguliere tijden geladen en gelost worden. 
 

Projectkenmerken

Projectnaam
Verbouw Jan Linders Brunssum
Locatie
Kerstraat 40 Brunssum
Opdrachtgever
Jan Linders B.V.
Categorie
Utiliteitsbouw, Retail
Architect
FWP Architectuur Sittard
Type contract
Traditioneel
Uitvoeringsperiode
2020-07 / 2020/10
  • fase 1 entrees passages vanuit Doorvaartplein en Kerkstraat
  • fase 2/3 gevelwijzigingen langsgevel pand
  • fase 4 entreepartij (gelijktijdig met winkelsluiting)

Gezien de drukte op het parkeerterrein was een gefaseerde uitvoering – in combinatie met een slim logistiek schema voor het bouwverkeer en een kleine bouwplaats inrichting - noodzakelijk. Dit omdat tijdens de bouw- en infra werkzaamheden de supermarkt en alle omliggende winkels geopend bleven. 

Gerelateerde projecten