zwembad-indebende-landgraaf-1_0.jpeg

Duurzaam zwemcentrum

Nieuwbouw zwemcentrum Landgraaf

De uitvraag vanuit de Gemeente Landgraaf betrof een Design, Build & Maintain (20-jaar) opgave voor het ontwerpen, engineeren en realiseren van een uiterst duurzaam en nieuw zwembad. De duurzaamheidsambitie was voor zwaar belaste gebouwen zoals zwembaden ongekend en in Nederland nog nooit eerder in zulke aanbestedingsconstructie gerealiseerd. Het bouwteam heeft, mede door haar gedrevenheid en de ervaring van de leden op het gebied van publieke zwembaden, aangetoond dat de beoogde ambities, binnen de gestelde (financiële)kaders, realiseerbaar en inpasbaar zijn en niet onbelangrijk ook duurzaam in gebruik zijn.
20211209_135912.jpg
4124.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Nieuwbouw zwemcentrum Landgraaf
Locatie
Landgraaf
Opdrachtgever
Gemeente Landgraaf
Categorie
Maintenance, Utiliteitsbouw, Overheid en semi-overheid, Sport & Recreatie, Ontwikkeling
Oppervlakte
1800.00 m²
Architect
Wehrung Architecten B.V. te Beek
Type contract
DBM (Design - Build - Maintain)
Sustainability
Energie Neutraal
Uitvoeringsperiode
Ontwerpperiode t/m UO: november 2018 - april 2020 / Bouwperiode t/m oplevering : januari 2020 - januari 2021

Samenwerking

Het bouwteam heeft vanaf de eerste schets het gehele proces succesvol doorlopen mede door gedurende het traject proactief mee te denken wanneer en hoe bepaalde doelstellingen zoals planning, tijd, optimalisaties, het best bereikt konden worden.

Zo werd er al vanaf de VO-fase gewerkt met een eigen BIM-systematiek en coördinatie hiervan. Zodoende is er snel en efficiënt met alle engineerende partijen één integraal en uiterst efficiënt eindproduct neergezet. Mede hierdoor is het proces strak doorlopen om te komen tot de gezamenlijke doelstelling, het binnen de gestelde kaders realiseren van Nederlands duurzaamste zwembad.

Cordeel Geelen was als "General Contractor" verantwoordelijk voor het ontwerptraject, het vergunningstraject, de detailengineering en de realisatie van het project. 

Dit publiekstoegankelijk Zwemcentrum beschikt over een bruto vloeroppervlakte ca. .800 m2 en bevat o.a. het volgende programma:

  • Multifunctioneel doelgroepenbad afm. 25 x 10 m (251 m2) voorzien van een beweegbare bodem.
  • Badmeesterspost en EHBO ruimte.
  • Meerdere opslagruimtes voor diverse verenigingen.
  • Kleedaccommodaties incl. overige ruimtes t.b.v. het zwembad.
  • Een gezamenlijke entree en horecagelegenheid met zicht op het zwembad en sportvelden.
  • Centrale hal met receptie.
  • Kantoren, personeels-/ verenigingsruimte.
  • Openbare inrichting t.p.v. het reeds gesloopte oude zwembad, bestaande uit o.a. voorplein, fietsenstalling, parkeervoorziening, retentievijver en pv-weide.

Gerelateerde projecten