geelen-bs_mijnspoor_3d.jpg

Basisschool en ontmoetingspunt

Renovatie bassischool Mijn Spoor

Het werk bestaat uit de verbouwing van de bassischool Mijn Spoor en het deels realiseren van een nieuwe entree voor de peuterspeelzaal. Daarnaast werdt het buitenterrein opnieuw ingericht. Het werk is gefaseerd uitgevoerd. Tijdens de gefaseerde werkzaamheden bleef steeds een deel van het schoolgebouw in gebruik.

Basisschool Mijn Spoor ligt in de wijk Rennemig te Heerlen. Deze wijk kent een zeer rijk (mijn-) verleden en daardoor ook een zeer diverse bevolkingssamenstelling. Movare ziet als schoolbestuur de functie van de school in deze wijk veranderen. Was vroeger de school puur bedoeld als onderwijsinstelling tegenwoordig vervult de school veel meer die van een buurthuis en een  ontmoetingsplek voor de wijk. Dat is de reden waarom Movare in samenwerking met de architect op zoek is gegaan naar wat er in de buurt nodig is, wat de wensen zijn en waar er behoefte aan is om buurtbewoners, leerlingen en hun ouders elkaar te laten ontmoeten en zo meer van betekenis voor de wijk te kunnen zijn.

  • Bvo gebouw 2.100 m2
  • Bvo infra 3.770 m2

Projectkenmerken

Projectnaam
Renovatie bassischool Mijn Spoor
Locatie
Belemnieterf Brunssum
Opdrachtgever
Onderwijsstichting Movare
Categorie
Utiliteitsbouw, Onderwijs
Oppervlakte
2100.00 m²
Architect
TEAM Architecten Heerlen
Type contract
Traditioneel
Uitvoeringsperiode
2022-04 / 2022-12

Het werk is gefaseerd uitgevoerd. Tijdens de gefaseerde werkzaamheden bleef steeds een deel van het schoolgebouw in gebruik.
Ten aanzien van de bouwplaatsinrichting  is rekening gehouden met de uitvoering in 2 fases en de mogelijkheden inzake verkeer en aan- en afvoerroutes. De school  ligt midden in een wijk en wordt omringt door drukke straten. Tijdens beide fases werd het bouwterrein door middel van bouwhekken en afzettingen duidelijk afgeschermd voor de gebruikers van het gebouw. De gekozen indeling van het bouwterrein garandeerde de veiligheid, zichtbaarheid en vlotheid van werken alsmede de beperking van overlast voor de omgeving.

  • Fase 1  2022-04 / 2022-08
  • Fase 2  2022-08 / 2022-12

Gerelateerde projecten