5_-_paulus_passart_2021-1.jpg

Kind- en buurtcentrum voor de toekomst

Kind- en Buurtcentrum Paulus Passart Heerlen

Cordeel Geelen stond garant voor het ontwerp en de realisatie van de basisschool met peuteropvang en buurthuis, met daaraan gekoppeld onderhoud, operate en energielevering voor onbepaalde tijd.

De nieuwe huisvesting voor Basisschool en Peuterspeelzaal biedt na ingebruikname plaats aan ca. 136 kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Het Buurtcentrum wordt gebruikt door het Buurtpunt Paulus, de dienstverlening van de buurt en zorginstellingen JenS en Heerlen Stand-By.

5_-_paulus_passart_2021-3.jpg
5_-_paulus_passart_2021-1.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Kind- en Buurtcentrum Paulus Passart Heerlen
Locatie
Heerlen
Opdrachtgever
Gemeente Heerlen, Innovo, Stichting voor Katholiek Onderwijs
Categorie
Building Maintenance, Utiliteitsbouw, Overheid en semi-overheid, Onderwijs, Ontwikkeling
Oppervlakte
1275.00 m²
Architect
Architectenzaak. te Heerlen
Type contract
DBM (Design - Build - Maintain)
Sustainability
BEN
Uitvoeringsperiode
oktober 2020 - augustus 2021
5_-_paulus_passart_2021-2.jpg
5_-_paulus_passart_2021-4.jpg

De school ligt in Heerlen-Noord en behoort, samen met ruim 40 andere scholen in de regio, tot stichting INNOVO. De missie van INNOVO is het bieden van eigentijds, toekomstbewust onderwijs als basis voor een leven lang leren.

De werkzaamheden aan het gebouw gingen tijdens de vakantieperiodes gewoon door om de streefdatum te halen. In de zomervakantie werd de laatste hand aan het gebouw gelegd. Denk daarbij aan het plaatsen van de speeltoestellen, het leveren van de wandkasten in de klaslokalen, het aanleggen van het Wifinetwerk, het plaatsen van het nieuwe meubilair in het schoolgebouw en de sloop van het oude gebouw om ruimte te creëren voor de buitenomgeving.

De nieuwe huisvesting moet na oplevering 40 jaar geschikt zijn om als zodanig te worden gebruikt. Waardes als flexibiliteit, multifunctionaliteit, duurzaamheid en relatief eenvoudig te realiseren oplossingen voor veranderend toekomstig gebruik zijn dan ook concreet vertaald in het ontwerp.

 

 

Gerelateerde projecten