18_-_porta_da_vida.jpg

Verbouwing monumentale schuur tot dagbesteding

Renovatie Porta da Vida

Verbouwing monumentale schuur tot activiteitencentrum/dagbesteding voor dementerende ouderen. Het betreft een complexe verbouwing/renovatie zowel extern als intern van een monumentaal pand (schuurgebouw) uit 1633.


Zoals bij een gebouw van deze leeftijd verwacht kan worden zijn de gevels en balken niet haaks en/of evenwijdig wat aan de realisatie van de nieuwe indeling een extra dimensie heeft toegevoegd.

  • Realisatie verdiepingsvloer (dient niet als gebruiksoppervlakte) Rc 6.
  • De bestaande moerbalken blijven in het zicht, de gemetselde kolommen zijn vervangen door houten kolommen.
    Geïsoleerde voorzetwanden (metal-stud) Rc 4,5.
  • De monumentale poorten zijn in het interieur teruggebracht als decoratieve elementen.
  • Exterieur zijn de poorten vervangen door grote kozijnen met dubbele deuren (hout) voorzien van triple beglazing.
  • Gevlinderde betonnen monolietvloer, antislip coating natte ruimtes Rc 3,5.
  • Verder herbergt het pand een rustruimte, de entreehal, een kantoor, keuken en bijkeuken, natte ruimtes en een technische ruimte.
18_-_porta_da_vida_buitenlant.png
18_-_porta_da_vida_1.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Renovatie Porta da Vida
Locatie
Grote Dries 1, Holtum
Opdrachtgever
Porta da Vida
Categorie
Vastgoedservice, Zorg, Renovatie & Restauratie
Oppervlakte
227.00 m²
Architect
SATIJNplus Architecten, Born
Type contract
Bouwteam
Sustainability
WELL
Uitvoeringsperiode
2019-07 / 2019-12